√úzlet√ľnk c√≠me: 1155 Budapest, Sz√©chenyi √ļt 11. Nyitva: H-P 10-18 - Tel: (1) 479-0692

√Āltal√°nos Szerződ√©si Felt√©telek

A web√°ruh√°z haszn√°lat√°t k√∂vetően jogviszony nem j√∂n l√©tre a megrendelő √©s az √ľzemeltető k√∂z√∂tt. Az ad√°s-v√©teli vagy sz√°ll√≠t√°si szerződ√©s a megrendelő √©s az √ľzemeltető k√∂z√∂tt, csak a term√©k √°tad√°sakor j√∂n l√©tre. A szerződ√©s iktat√°sra nem ker√ľl, kiz√°r√≥lag elektronikus form√°ban ker√ľl megk√∂t√©sre, magyar nyelven √≠r√≥dik √©s nem minős√ľl √≠r√°sbeli szerződ√©snek, ut√≥lag nem hozz√°f√©rhető, nem megtekinthető.¬†A web√°ruh√°zban leadott megrendel√©sek r√°utal√≥ magatart√°s form√°j√°ban tett jognyilatkozatnak minős√ľlnek.

A weboldal √ľzemeltetője:¬†

Név: Royal Szilícium Technika Kft.
Sz√©khely √©s √ľgyf√©lszolg√°lat: 1155 Budapest, Sz√©chenyi √ļt 11.
Adószám:23960369-2-42
Cégjegyzék: Cg. 01-09-986597
Nyilv√°ntart√°sba vevő szerv: Főv√°rosi T√∂rv√©nysz√©k C√©gb√≠r√≥s√°ga
Honlap: www.rhw.hu
Email: webshop@rhw.hu
Telefonsz√°m: +36 1 479-0692, +36 1 479-0693

Tárhelyszolgáltató:

C√©gn√©v:¬†GYŐR.NET Internetszolg√°ltat√≥ Kft.
Sz√©khely: 9024 Győr, K√∂z√©p utca 16.
Adószám: 13139797-2-08
Cégjegyzékszám: 08-09-011629
E-mail: ugyfelszolgalat@gyor.net
 

Adatvédelmi nyilatkozat:

A weboldal √ľzemeltetője kiemelt¬†figyelmet ford√≠t arra, hogy a hat√°lyos adatv√©delmi jogszab√°lyoknak (1992. √©vi LXIII. t√∂rv√©ny - szem√©lyes adatok v√©delme, 1998. √©vi VI. t√∂rv√©ny - szem√©lyes adatok g√©pi feldolgoz√°sa, 2001. √©vi XL t√∂rv√©ny VIII. fejezet√©ben foglalat rendelkez√©sek a h√≠rk√∂zl√©sről) eleget tegyen. Adatait bizalmasan √©s k√∂r√ľltekintően haszn√°lja fel a v√°s√°rl√°s sor√°n. Felh√≠vjuk tov√°bb√° figyelm√©t, hogy adatszolg√°ltat√°sa minden esetben √∂nk√©ntes. A weboldal √ľzemeltetője kijelenti, hogy harmadik f√©l r√©sz√©re adatait semmilyen k√∂r√ľlm√©nyek k√∂z√∂tt nem adja √°t √©s a megrendelt √°ru k√©zbes√≠t√©s√©n k√≠v√ľl m√°s c√©lra a szem√©lyes adatokat nem haszn√°lja.

 

Megrendelés, szállítási feltételek:

Felh√≠vjuk figyelm√©t hogy a¬†"Kos√°r" v√©gleges√≠t√©s√©n√©l¬†az √ĀSZF elfogad√°sa ut√°n a "Megrendel√©s"¬†gombra kattintva¬†fizet√©si k√∂telezetts√©ggel j√°r√≥ megrendel√©st k√ľld el¬†az √ľzemeltetőnek. A megrendel√©s elk√ľld√©se ut√°n a rendszer autmomatikus visszaigazol√≥ emailt k√ľld az √Ėn √°ltal megadott e-mail c√≠mre, mely a rendel√©st befogad√°s√°t igazolja. K√©rj√ľk minden esetben v√°rja meg a term√©k be√©rkez√©s√©t, √°tvehetős√©g√©t igazol√≥ e-mailt is,¬†melyet minden esetben 1 munkanapon bel√ľl elk√ľld√ľnk. Ha a term√©ket munkanapokon 11 √≥r√°ig h√°zhozsz√°ll√≠t√°ssal rendeli meg k√∂vetkező munkanapon a fut√°rszolg√°lat m√°r kisz√°ll√≠thatja a megadott c√≠mre. A¬†munkanapon 11 √≥ra ut√°n leadott rendel√©seket k√©t munkanap m√ļlva sz√°ll√≠thatja ki a fut√°rszolg√°lat.¬†A term√©kek legkor√°bbi kisz√°ll√≠t√°si ideje pontosan megtal√°lhat√≥ a term√©k¬†adatlapj√°n¬†weboldalunkon.

Szem√©lyes √°tv√©tel megjel√∂l√©se eset√©n a munkanapokon 11 √≥r√°ig leadott rendel√©s m√°r aznap 16 √≥r√°t√≥l √°tvehető √ľzlet√ľnkben. Rakt√°ron l√©vő term√©kek √°tv√©tele e-mailban k√ľld√∂tt visszaigazol√°s ut√°n ak√°r azonnal is √°tvehető (kiv√©telt k√©pezhetnek sz√°m√≠t√≥g√©peink).

A termékek legkorábbi átvételi ideje pontosan megtalálható a termék adatlapján weboldalunkon.

 

√Ārak, fizet√©s:

A web√°ruh√°zban tal√°lhat√≥ √°rak brutt√≥ √°rak melyek a hat√°lyos jogszab√°lyok alapj√°n tartalmazz√°k a 27%-os forgalmi ad√≥t. A megrendelő a megrendel√©s pillanat√°ban a webshopban felt√ľntetett √°rakon v√°s√°rolhat. Az √ľzemeltető előzetes bejelent√©s n√©lk√ľl az √°rv√°ltoztat√°snak jog√°t fenntartja, mivel a felt√ľntetett √°rak k√©szlet mennyis√©g√©től valamint a beszerz√©stől v√°ltozhatnak. Akci√≥s term√©keink a megadott időszakon bel√ľl vagy a k√©szlet erej√©ig a meghirdetett brutt√≥ √°rakon v√°s√°rohat√≥k meg. A webshopban felt√ľntetett √°rak nem tartalmazz√°k a h√°zhozsz√°ll√≠t√°s k√∂lts√©g√©t. Az √ľzemeltető a term√©k feletti teljes tulajdonjogot fenntartja am√≠g a brutt√≥ v√©tel√°r, valamint a sz√°ll√≠t√°si k√∂lts√©g (ha van) kifizet√©s√©re nem ker√ľlt sor. A megrendelőre a brutt√≥ v√©tel√°r, valamint a sz√°ll√≠t√°si k√∂lts√©g (ha van) kifizet√©se ut√°n a tulajdonjog a megrendelt term√©k felett automatikusan √°truh√°z√≥dik. Szem√©lyes v√°s√°rl√°skor bankk√°rty√°val t√∂rt√©nő fizet√©s eset√©n a felt√ľntetett¬†√ļn. "Bolti √°r" √©rv√©nyes. "Webshop √°r"-at biztos√≠tunk a h√°zhozsz√°ll√≠t√°sn√°l √©s az √ľzlet√ľnkben t√∂rt√©nő¬†√°ru√°tv√©tel eset√©n is amennyiben¬†k√©szp√©nzes vagy elő-√°tutal√°sos fizet√©st v√°laszt. A megrendel√©s lez√°r√°sakor a fizet√©si m√≥d kiv√°laszt√°sa ut√°n a kos√°r √©rt√©ke automatikusan friss√ľl a m√°r kor√°bban a term√©k adatlapj√°n l√°tott¬†"Bolti¬†√°r"¬†vagy "Webshop √°r" √©rt√©k√©re.

 

Banki adataink

Tulajdonos: Royal Szilícium Technika Kft.

Banksz√°mlasz√°m: 10918001-00000145-53660006

Sz√°mlavezető bank: UniCredit Bank Hungary Zrt.

 

A GLS futár utánvét szolgáltatás igénybevételével a futár csak abban az esetben adja át csomagját a címzettnek, ha a címzett a csomagcímkén megjelölt összeget a futárnak egy összegben, készpénzben kifizeti.

 

 

Hibás teljesítés, hibás teljesítési vélelem:
A k√∂telezett hib√°san teljes√≠t, ha a szolg√°ltat√°s a teljes√≠t√©s időpontj√°ban nem felel meg a szerződ√©sben vagy jogszab√°lyban meg√°llap√≠tott minős√©gi k√∂vetelm√©nyeknek.¬† Nem teljes√≠t hib√°san a k√∂telezett, ha a jogosult a hib√°t a szerződ√©sk√∂t√©s időpontj√°ban ismerte, vagy a hib√°t a szerződ√©sk√∂t√©s időpontj√°ban ismernie kellett.
Fogyaszt√≥ √©s v√°llalkoz√°s k√∂z√∂tti szerződ√©sben semmis az a kik√∂t√©s, amely e fejezetnek a kell√©kszavatoss√°gra √©s a j√≥t√°ll√°sra vonatkoz√≥ rendelkez√©seitől a fogyaszt√≥ h√°tr√°ny√°ra t√©r el. Fogyaszt√≥ √©s v√°llalkoz√°s k√∂z√∂tti szerződ√©s eset√©n az ellenkező bizony√≠t√°s√°ig v√©lelmezni kell, hogy a teljes√≠t√©st k√∂vető hat h√≥napon bel√ľl a fogyaszt√≥ √°ltal felismert hiba m√°r a teljes√≠t√©s időpontj√°ban megvolt, kiv√©ve, ha e v√©lelem a dolog term√©szet√©vel vagy a hiba jelleg√©vel √∂sszeegyeztethetetlen.

 

Kellékszavatosság:

A v√°s√°rl√≥t hib√°s teljes√≠t√©s eset√©n a k√∂vetkező szavatoss√°gi jogok illetik meg:

-kijavítás vagy kicserélés - kivéve ha a kellékszavatossági jog teljesítése lehetetlen vagy ha az a kötelezettnek - másik kellékszavatossági igény teljesítésével összehasonlítva - aránytalan
t√∂bbletk√∂lts√©get eredm√©nyezne, figyelembe v√©ve a szolg√°ltat√°s hib√°tlan √°llapot√°ban k√©pviselt √©rt√©k√©t, a szerződ√©sszeg√©s s√ļly√°t √©s a kell√©kszavatoss√°gi jog teljes√≠t√©s√©vel a jogosultnak okozott √©rdeks√©relmet.

-árleszállítás - a hibát a kötelezett költségére maga kijavíthatja vagy mással kijavítatthatja.

-el√°ll√°s, v√©tel√°r visszat√©rt√≠t√©si ig√©ny - ha a k√∂telezett a kijav√≠t√°st vagy kicser√©l√©st nem v√°llalta, e k√∂telezetts√©g√©nek a t√∂rv√©nyben foglaltak szerinti felt√©telekkel nem tud eleget tenni, vagy ha a jogosultnak a kijav√≠t√°s√°hoz vagy kicser√©l√©s√©hez fűződő √©rdeke megszűnt. Jelent√©ktelen hiba miatt el√°ll√°snak nincs helye.

 

A kijav√≠t√°st vagy kicser√©l√©st - a term√©k tulajdons√°gaira √©s a jogosult √°ltal elv√°rhat√≥ rendeltet√©s√©re figyelemmel - megfelelő hat√°ridőn bel√ľl, a jogosult √©rdekeit k√≠m√©lve kell elv√©gezni. A szavatoss√°gi k√∂telezetts√©g teljes√≠t√©s√©vel kapcsolatos k√∂lts√©gek a k√∂telezettet - teh√°t a v√°llalkoz√°st - terhelik.¬†Kiv√©tel az az eset, ha a term√©k meghib√°sod√°s√°ban a jogosultat terhelő karbantart√°si k√∂telezetts√©g elmulaszt√°sa is k√∂zrehatott,¬†a szavatoss√°gi k√∂telezetts√©g teljes√≠t√©s√©vel felmer√ľlt k√∂lts√©geket k√∂zrehat√°sa ar√°ny√°ban a jogosult k√∂teles viselni, ha a term√©k karbantart√°s√°ra vonatkoz√≥ ismeretekkel rendelkezett, vagy ha a k√∂telezett e tekintetben t√°j√©koztat√°si k√∂telezetts√©g√©nek eleget tett. Fogyaszt√≥ √©s v√°llalkoz√°s k√∂z√∂tti szerződ√©s eset√©n a fogyaszt√≥ kell√©kszavatoss√°gi ig√©nye a teljes√≠t√©s
időpontj√°t√≥l sz√°m√≠tott k√©t √©v alatt √©v√ľl el. Ha a fogyaszt√≥ √©s a v√°llalkoz√°s k√∂z√∂tti szerződ√©s t√°rgya haszn√°lt dolog, a felek r√∂videbb el√©v√ľl√©si időben is meg√°llapodhatnak de egy √©vn√©l r√∂videbb el√©v√ľl√©si hat√°ridő sem t√∂rv√©nyes. Nem sz√°m√≠t bele az el√©v√ľl√©si időbe a kijav√≠t√°si időnek az a r√©sze, amely alatt a jogosult a term√©ket rendeltet√©sszerűen nem tudja haszn√°lni. A term√©knek a kicser√©l√©ssel vagy a kijav√≠t√°ssal √©rintett r√©sz√©re a kell√©kszavatoss√°gi ig√©ny el√©v√ľl√©se √ļjb√≥l kezdődik.

Szavatoss√°gi felelőss√©g al√≥li mentes√ľl√©s:

-ha a hib√°t a jogosult a szerződ√©sk√∂t√©s időpontj√°ban ismerte;
-ha a hib√°t a jogosultnak a szerződ√©sk√∂t√©s időpontj√°ban ismernie kellett.

Az elad√≥nak csakis a vevő √°ltal ismert hiba vonatkoz√°s√°ban nincs kell√©kszavatoss√°gi felelőss√©ge. A le√©rt√©kelt (akci√≥s) term√©kkel kapcsolatban is van helye minős√©gi kifog√°snak a term√©k azon r√©sz√©re vonatkoz√≥an, amely nem volt hib√°s, vagy hib√°s volt, de erről a fogyaszt√≥ nem tud(hat)ott. A teljes√≠t√©stől sz√°m√≠tott 6 h√≥napon bel√ľl felismert hiba eset√©n v√©lelmezni kell (√ļgy kell tekinteni), hogy a hiba oka m√°r a tejes√≠t√©s¬† időpontj√°ban is megvolt. Ennek √©rtelm√©ben az első hat h√≥napban jelentkező kell√©khi√°ny miatti felelőss√©g al√≥l az elad√≥ f√©l csak akkor mentes√ľl, ha bizony√≠tja, hogy az elad√°skor a term√©k hib√°tlan volt, teh√°t a hiba oka a teljes√≠t√©s ut√°n, a term√©k nem rendeltet√©sszerű haszn√°lata miatt keletkezett.

 

Termnékszavatosság

Term√©kszavatoss√°gi ig√©ny√©t kiz√°r√≥lag az ing√≥ dolog gy√°rt√≥j√°val vagy forgalmaz√≥j√°val szemben gyakorolhatja. A term√©k hib√°j√°t term√©kszavatoss√°gi ig√©ny √©rv√©nyes√≠t√©se eset√©n √Ėnnek kell bizony√≠tania. V√°llalkoz√°s √°ltal fogyaszt√≥nak eladott term√©k hib√°ja eset√©n a fogyaszt√≥ k√∂vetelheti a gy√°rt√≥t√≥l, hogy a term√©k hib√°j√°t jav√≠tsa ki, vagy - ha a kijav√≠t√°s megfelelő hat√°ridőn bel√ľl, a fogyaszt√≥ √©rdekeinek s√©relme n√©lk√ľl nem lehets√©ges - a term√©ket cser√©lje ki. A term√©k akkor hib√°s, ha nem felel meg a term√©knek a gy√°rt√≥ √°ltal t√∂rt√©nt forgalomba hozatalakor hat√°lyos minős√©gi k√∂vetelm√©nyeknek,
vagy nem rendelkezik a gy√°rt√≥ √°ltal adott le√≠r√°sban szereplő tulajdons√°gokkal.
Gy√°rt√≥nak minős√ľl a term√©k elő√°ll√≠t√≥ja √©s forgalmaz√≥ja.
A gy√°rt√≥ mentes√ľl a term√©kszavatoss√°gi k√∂telezetts√©g al√≥l, ha bizony√≠tja, hogy
- a term√©ket nem √ľzleti tev√©kenys√©ge vagy √∂n√°ll√≥ foglalkoz√°sa k√∂r√©ben gy√°rtotta vagy forgalmazta;
- a term√©k forgalomba hozatal√°nak időpontj√°ban a hiba a tudom√°ny √©s a technika √°ll√°sa szerint nem volt felismerhető; vagy
- a term√©k hib√°j√°t jogszab√°ly vagy k√∂telező hat√≥s√°gi elő√≠r√°s alkalmaz√°sa okozta.
Csere eset√©n a kicser√©lt term√©kre, kijav√≠t√°s eset√©n a term√©k kijav√≠t√°ssal √©rintett r√©sz√©re vonatkoz√≥ kell√©kszavatoss√°gi k√∂telezetts√©g a gy√°rt√≥t terheli. A fogyaszt√≥ a hiba felfedez√©se ut√°n k√©sedelem n√©lk√ľl k√∂teles a hib√°t a gy√°rt√≥val k√∂z√∂lni. A hiba felfedez√©s√©től sz√°m√≠tott¬†k√©t h√≥napon bel√ľl k√∂z√∂lt hib√°t k√©sedelem n√©lk√ľl k√∂z√∂ltnek kell tekinteni. A k√∂zl√©s k√©sedelm√©ből eredő k√°r√©rt a fogyaszt√≥ felelős. A gy√°rt√≥t a term√©kszavatoss√°g az adott term√©k √°ltala t√∂rt√©nő forgalomba hozatal√°t√≥l sz√°m√≠tott k√©t √©vig terheli. E hat√°ridő eltelte jogveszt√©ssel j√°r. A term√©kszavatoss√°gi jogokat a term√©k tulajdonjog√°nak √°truh√°z√°sa eset√©n az √ļj tulajdonos √©rv√©nyes√≠theti a gy√°rt√≥val szemben.

 

Jótállás

Aki a szerződ√©s teljes√≠t√©s√©√©rt j√≥t√°ll√°st v√°llal vagy jogszab√°ly alapj√°n j√≥t√°ll√°sra k√∂teles, a j√≥t√°ll√°s időtartama alatt a j√≥t√°ll√°st keletkeztető jognyilatkozatban vagy jogszab√°lyban foglalt felt√©telek szerint k√∂teles helyt√°llni a hib√°s teljes√≠t√©s√©rt. Mentes√ľl a j√≥t√°ll√°si k√∂telezetts√©g al√≥l, ha bizony√≠tja, hogy a hiba oka a teljes√≠t√©s ut√°n keletkezett. A j√≥t√°ll√°s a jogosultnak jogszab√°lyb√≥l eredő jogait nem √©rinti.A j√≥t√°ll√°sb√≥l eredő jogokat a dolog tulajdonjog√°nak √°truh√°z√°sa eset√©n az √ļj tulajdonos √©rv√©nyes√≠theti a j√≥t√°ll√°st v√°llal√≥ k√∂telezettel szemben. A j√≥t√°ll√°si ig√©ny a j√≥t√°ll√°si hat√°ridőben √©rv√©nyes√≠thető. Ha a j√≥t√°ll√°sra k√∂telezett k√∂telezetts√©g√©nek a jogosult felh√≠v√°s√°ra - megfelelő hat√°ridőben - nem tesz eleget, a j√≥t√°ll√°si ig√©ny a felh√≠v√°sban tűz√∂tt hat√°ridő eltelt√©től sz√°m√≠tott h√°rom h√≥napon bel√ľl akkor is √©rv√©nyes√≠thető b√≠r√≥s√°g előtt, ha a j√≥t√°ll√°si idő m√°r eltelt. E hat√°ridő elmulaszt√°sa jogveszt√©ssel j√°r. A j√≥t√°ll√°si ig√©ny √©rv√©nyes√≠t√©s√©re egyebekben a kell√©kszavatoss√°gi jogok gyakorl√°s√°ra vonatkoz√≥ szab√°lyokat kell megfelelően alkalmazni.

 

Term√©keket 12 h√≥napos j√≥t√°ll√°ssal √©rt√©kes√≠tj√ľk. Bizonyos term√©kekn√©l a j√≥t√°ll√°si idő a 12 h√≥napot meghaladhatja, mivel n√©h√°ny forgalmaz√≥/gy√°rt√≥ a term√©keire a k√∂telezően elő√≠rt j√≥t√°ll√°si időn√©l hosszabb időtartamot v√°llal. A kedvezőbb j√≥t√°ll√°si felt√©teleket automatikusan vevőinkre √°truh√°zzuk √©s az √°ltalunk kiadott j√≥t√°ll√°si jegyen m√°r a kedvezőbb j√≥t√°ll√°si időtartam van felt√ľntetve. A term√©kenk√©nti pontos j√≥t√°ll√°si időtartamr√≥l a term√©k adatlapj√°n t√°j√©koz√≥dhat vagy √©rdeklődj√∂n e-mailban, telefonon vagy szem√©lyesen √ľzlet√ľnkben. A j√≥t√°ll√°s √©rv√©nyes√≠thető √ľzlet√ľnkben garancialev√©l √©s sz√°mla, nyugta (eredeti vagy f√©nym√°solat) bemutat√°s√°val, amennyiben a term√©k rendeltet√©sszerű haszn√°lat mellett hib√°sodott meg. Olyan term√©keket (pl:¬†Asus, LG, Samsung monitor, Canon, HP nyomtat√≥ stb.) melyhez orsz√°gos szerv√≠zh√°l√≥zat garancialevele tartozik, csak az eredeti garancialev√©l lead√°sa mellett tudjuk √°tvenni garanci√°lis √ľgyint√©z√©sre. Komplett konfigur√°ci√≥ink nem ker√ľlnek "leragaszt√°sra" vagyis szabadon bőv√≠thetők, √°tszerelhetők √©s ezen műveletek nem j√°rnak garanciaveszt√©ssel amennyiben szakszerűen voltak elv√©gezve a munk√°latok. (Megfelelő szak√©rtelemmel z√°rlat √©s egy√©b nem rendeltet√©sszerű haszn√°lat √°ltal bek√∂vetkezett hiba valamint fizikai s√©r√ľl√©s n√©lk√ľl √©ppen maradtak az alkatr√©szek!)

 

J√≥t√°ll√°st kiz√°r√≥ t√©nyezők:

A garancialev√©len vagy az azonos√≠t√≥ cimk√©n (sorozatsz√°m illetve egy√©b azonos√≠t√≥ matric√°k a term√©ken) l√©vő b√°rmilyen jav√≠t√°s vagy manipul√°l√°s, val√≥tlan adatok felt√ľntet√©se eset√©n a garanci√°lis k√∂telezetts√©g √©rv√©ny√©t veszti. Garanci√°lis k√∂telezetts√©g megszűnik tov√°bb√° ha a term√©ket nem rendeltet√©sszerűen haszn√°lt√°k, ide √©rtendő a szakszer√ľtlen t√°rol√°sb√≥l, szerel√©sből ad√≥d√≥ hib√°k, valamint minden fizikai s√©r√ľl√©s.

 

Ugyanazon hiba miatt kell√©kszavatoss√°gi √©s j√≥t√°ll√°si ig√©nyt, illetve term√©kszavatoss√°gi √©s j√≥t√°ll√°si ig√©nyt egyszerre, egym√°ssal p√°rhuzamosan nem √©rv√©nyes√≠thet, egy√©bk√©nt viszont a v√°s√°rl√≥t a j√≥t√°ll√°sb√≥l fakad√≥ jogok a¬†kell√©kszavatoss√©g √©s a term√©kszavatoss√°g pontban meghat√°rozott jogosults√°gokt√≥l f√ľggetlen√ľl megilletik.

 

Vásárlástól való elállás:

A fogyaszt√≥ 45/2014. (II.26.) Korm√°ny rendelet alapj√°n a t√°voll√©vők k√∂z√∂tt k√∂t√∂tt szerződ√©s eset√©n el√°ll√°si jog√°t tizenn√©gy napon bel√ľl egy√©rtelmű nyilatkozat √ļtj√°n indokl√°s (k√ľl√∂n magyar√°zat) n√©lk√ľl¬†gyakorolhatja. Az el√°ll√°si hat√°ridő a term√©k √°tv√©telekor kezdődik. A fogyaszt√≥ az el√°ll√°si jog√°t a szerződ√©s megk√∂t√©s√©nek napja (megrendel√©s)¬†√©s a term√©k √°tv√©tele k√∂zti (kisz√°ll√≠t√°s, √°tv√©tel)¬†időszakban is gyakorolhatja. Az √°ltal√°nos szab√°lyok szerint a hat√°ridőbe a term√©k √°tv√©tel√©nek, napja nem sz√°m√≠t bele.

√ćr√°sban t√∂rt√©nő el√°ll√°s eset√©n elegendő az el√°ll√°si nyilatkozatot elk√ľldeni 14 napon bel√ľl. A fogyaszt√≥nak a term√©ket halad√©ktalanul, de legk√©sőbb az el√°ll√°s k√∂zl√©s√©től sz√°m√≠tott 14 napon bel√ľl saj√°t k√∂lts√©g√©n kell visszajuttatni.

A v√°llalkoz√°s k√∂vetelheti a term√©k jelleg√©nek, tulajdons√°gainak √©s műk√∂d√©s√©nek meg√°llap√≠t√°s√°hoz sz√ľks√©ges haszn√°latot meghalad√≥ haszn√°latb√≥l eredő √©rt√©kcs√∂kken√©s megt√©r√≠t√©s√©t. A fogyaszt√≥ nem gyakorolhatja el√°ll√°si jog√°t lez√°rt csomagol√°s√ļ hang-, illetve k√©pfelv√©tel, valamint sz√°m√≠t√≥g√©pes szoftver p√©ld√°ny√°nak ad√°sv√©tele tekintet√©ben,¬†ha az √°tad√°st k√∂vetően a fogyaszt√≥ a csomagol√°st felbontotta.C√©g√ľnk az el√°ll√°sr√≥l val√≥ tudom√°sszerz√©stől sz√°m√≠tott tizenn√©gy napon bel√ľl visszat√©r√≠ti a v√°s√°rl√≥ √°ltal fizetett ellen√©rt√©ket a sz√°ll√≠t√°si k√∂lts√©ggel egy√ľtt, de mindaddig visszatarthatja a v√°s√°rl√≥ √°ltal fizetett ellen√©rt√©ket am√≠g a fogyaszt√≥ a term√©ket vissza nem szolg√°ltatta, vagy k√©ts√©get kiz√°r√≥an nem igazolta, hogy azt visszak√ľldte.

 

Ha √Ėn el√°ll√°si/felmond√°si jog√°val √©lni k√≠v√°n, el√°ll√°si/felmond√°si sz√°nd√©k√°t tartalmaz√≥ egy√©rtelmű nyilatkozat√°t k√∂teles eljuttatni p√©ld√°ul post√°n, vagy elektronikus √ļton k√ľld√∂tt lev√©l √ļtj√°n) az al√°bbi c√≠mre:


Royal Szil√≠cium Technika Kft. - 1155 Budapest,¬†Sz√©chenyi √ļt. 11.
Email: webshop@rhw.hu


Ebből a c√©lb√≥l felhaszn√°lhatja a mell√©kelt el√°ll√°si/felmond√°si nyilatkozat-mint√°t is:¬† Ide kattintva let√∂ltheti

√Ėn hat√°ridőben gyakorolja el√°ll√°si/felmond√°si jog√°t, ha a fent megjel√∂lt hat√°ridő lej√°rta előtt elk√ľldi el√°ll√°si/felmond√°si nyilatkozat√°t.

 

Az el√°ll√°si √©s felmond√°si jog¬†eset√©n felmer√ľlő k√©rd√©sek √©s v√°laszok:

http://fogyasztovedelem.kormany.hu/node/2709

 

Panaszkezelés, jogérvényesítés:

A V√°s√°rl√≥ panasz√°t sz√≥ban vagy √≠r√°sban az √ľzemeltető el√©rhetős√©gein jelezheti nyitvatart√°si időben:

 

Royal Szilícium Technika Kft.

1155 Budapest,¬†Sz√©chenyi √ļt. 11.

Telefon: +36 1 479-0692, +36 1 479-0693

e-mail: webshop@rthw.hu

 

Amennyiben a fogyaszt√≥nak minős√ľlő v√°s√°rl√≥ fogyaszt√≥i jogainak megs√©rt√©s√©t √©szleli, lehetős√©ge van panasszal fordulni az illet√©kes fogyaszt√≥v√©delmi hat√≥s√°gokhoz. Az √ľzemeltetőt a b√©k√©ltető test√ľlet elj√°r√°s√°ban egy√ľttműk√∂d√©si k√∂telezetts√©g terheli. A v√°s√°rl√≥ a k√∂vektező szervekhez fordulhat jogorvoslat√©rt:

 

Budapesti Kereskedelmi √©s Iparkamara B√©k√©ltető Test√ľlete
1016 Budapest, Krisztina krt. 99.
E-mail: bekelteto.testulet@bkik.hu
Telefon: +36 1 488-2131

 

Korm√°nyhivatal Fogyaszt√≥v√©delmi Fel√ľgyelős√©ge
1051 Budapest, Sas u. 19.
E-mail: fogyved_kmf_budapest@bfkh.gov.hu
Telefon: +36 1 450-2598

 

Ter√©zv√°rosi Polg√°rmesteri Hivatal Jegyzője
1067 Budapest, Eötvös u. 3.
Telefon: +36 80 201-138

 

Ha a fogyaszt√≥nak minős√ľlő V√°s√°rl√≥ a fogyaszt√≥i jogvit√°t online szeretn√© lefolytatni √©s rendezni, az Eur√≥pai Uni√≥ online vitarendez√©si fel√ľlet√©n kezdem√©nyezheti:

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=HU

Budapest, 2020.08.03.

 

45/2014. (II.26.) Korm. rendelet

PTK. XXIV. fejezet.